Otthon is, távol is, kívül is, belül is: természetes, egészséges környezet

A'la Nature

A'la Nature

Céklás-csokis brownie recept

tejmentes, tojásmentes, gluténmentes, csaknem paleo...

2015. október 29. - A la Nature

Akik kóstolták, többen szerették volna megtudni a receptjét. Az előző bejegyzés után jöjjön valami finomság, sok szeretettel ajánlom az öko-körös társaimnak, akiktől pár napja sok dícséretet kapott ez az egyszerű, de nem túl szokványos süti!

Hozzávalók (kisebb tepsi):

  • 200 g lisztkeverék (pl. 80 g mandulaliszt, 60 g rizsliszt, 40 g lenliszt, 20 g kókuszliszt, vagy reszelék)
  • 10 g tápióka keményítő
  • 10 g kakaópor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 30 g 70%-os étcsokoládé
  • 4 kiskanál kókuszolaj
  • 1 közepes cékla
  • 40 g xilit, kevés méz
  • 5 kiskanál útifű maghéj
  • kb. 1 dl kókusz-mandulatej

Elkészítés:

A céklát megtisztítjuk, kisebb szeletekre vágjuk, annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Kihűlés után főzőlével együtt aprító-, vagy turmixgépben pürésítjük. Az édesítőt (ami ízlés szerint xilit, eritrit, vagy stevia is lehet, de kevés mézzel is kiegészíthetjük), majd az útifű maghéjat belekeverjük a céklapürébe, néhány percig állni hagyjuk, míg besűrűsödik. Keverőtálba mérjük és összekeverjük a száraz összetevőket (lisztek, keményítő, kakaópor, szódabikarbóna). Gőz felett megolvasztjuk a kókuszolajat, benne a csokoládét, majd a céklapüréhez öntjük. A nedves és száraz összetevőket elegyítjük, majd annyi kókusz-mandulatejjel lazítjuk, hogy sűrű pépes masszát kapjunk. Kókuszolajjal kikent tepsiben, előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 25 perc alatt megsütjük (tűpróba!). Nagy tepsihez dupla mennyiségeket használjunk. Szigorú paleo diétázók a rizslisztet helyettesíthetik mással, nem próbáltam, de pl. a zöld banánliszt szerintem működne benne.

Jó étvágyat!

 

ceklas_csokis_brownie_01.jpg

ceklas_csokis_brownie_02.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alanature.blog.hu/api/trackback/id/tr998034048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása