Otthon is, távol is, kívül is, belül is: természetes, egészséges környezet

A'la Nature

A'la Nature

Októberi tökölés

Nem is nehéz Halloween töklámpást faragni!

2016. október 15. - A la Nature

Aki már vágott darabokra sütőtököt, hogy megsüsse őszi csemegének, az tisztában van vele, milyen nehéz a szeletelése. Emiatt éreztem túl nagy vállalkozásnak a Halloween tök faragását, de a gyerekek kedvéért idén összeszedtem a bátorságom, hogy együtt elkészítsük az első töklámpásunkat. Már az első döfésnél kiderült, hogy ez a fajta tök sokkal puhább, mint amit meg szoktunk sütni, úgyhogy nagy megkönnyebbülésemre engedte magát átalakítani. Pár lépésben bemutatom Nektek a művünket:

make_halloween_pumpkin_01.jpg

1. Végy egy szép formájú tököt!

2. Vagdosd be késsel körben a tetejét és emeld ki a kalapot!

3. Távolítsd el a belsejéből a magokat (ne dobd ki, tedd félre pirított tökmagnak), majd erősebb kanállal kapard ki a belsejét! Minél jobban eltávolítod a rostokat, annál tartósabb marad a tök. (A kicsiknek nagy élvezet volt könyékig narancssárgában úszni..)

make_halloween_pumpkin_02.jpg

4. Rajzold meg a pofiját! (A gyerekek jó néhány tervet készítettek el papírra, mire kialakult, milyen képet vágjon, hány foga legyen, vicsorogjon, vagy vigyorogjon. Nagy volt a lelkesedés, sokat kellett nevetnünk!)

5. Óvatosan vágd körbe a mintát, nyomd belülre a felesleges darabokat, úgy könnyű eltávolítani.

6. Illeszd vissza a kalapot!

7. Utolsó simítások: ha valahol nem vagy elégedett a rések nagyságával, igazítsd ki késsel és kész!

8. Már csak meg kell várni az estét, (ami egyre hamarabb érkezik), és teamécsesekkel, vagy egy nagyobb gömbgyertyával bevilágítani a tökfejet. Nagyon hangulatos! Jó móka volt együtt kifaragni, és az eredmény is megérte a fáradtságot. :)

Szép őszi estéket!

halloween_pumpkin_02.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alanature.blog.hu/api/trackback/id/tr1311808903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása